N-pentue/N litter/N kullen

N-pentue: 2 urosta (Neliveto ja Nuffield) + 1 narttu (Nice One Nellie)

Neliveto Nuffield Nice One Nellie

 7 vko Nellie ja Neliveto ilta-ajelulla ja kyläilemässä

Nelliellä ensi kertaa panta kaulassa ja jalat meinasi hyytyä.. Nellie ja Neliveto lähdössä ilta-ajelulle. Lillin lelulaatikossa oli monia aarteita. Neliveto leikkii Lillin lelulla Pennut saivat puruluut. Neliveto ja peilin pentu. Ja sitten ulos pissalle. 

7 vko varikseen tutustuminen

Neliveto ja varis Neliveto kantaa varista Nuffield ja varis Nice One Nellie kantaa varista

6 vko 3 pv kyläilemässä Fiin kennelissä

Toisella autolla nyt reissulle, Gilda-äiti sai olla etupenkillä tisseineen häiritsemästä. Jaahas. Missä sitä nyt ollaan? Mitä haukkua tuolta kuuluu? Pojat eturintamassa tarkkoina ja uteliaina. Neiti Nellie jäi fiksusti katsomaan, miten velipoikien siellä käy. Uudessa tuvassa. Ja koiria näkyvissä portin takana. Tännekin oli meiltä joku piilotettu jemmaan. Isoja leluja joillain.. Ja pieniä leluja joillain. Gilda nolona kun pennut riehuu noin sisällä, ja vielä kylässä - mokomat.  Riina-vanhukseen varovasti tutustuminen. Hänen arvonsa sai olla rauhassa. Entäpä tämä utelias ja vikkelä otus? Pitäisiköhän sitä varoa? Taitavat kummatkin tuumia. Ihania tuttavuuksia-varovaista tutustumista Flikkaan ja Peetuun. Nellie riehaantui vallan kutsumaan peetua leikkiin. Tyttö-poika -parit syntyi.. uutuuden viehätystä ja kokeilua, mitähän kaikkea tämän kanssa voikaan tehdä..? Mä löysin tissin! Ja näin pienen!? Meidän Gilda-äiteellä onkin paaaaljon isommat. Häntäjarru kademielellä. Leikkiinkutsuja. Jestas, kun oli isot kulmahampaat! Mutta ei se haittaa, sekaan vaan. Tai sitten ei! Flikka dippasi herhiläisen ilmalentoon. Hei, Flikka, älä nyt leikistä suutu. Tuu takas. Jo alkaa väsyttää taas. Jospas mä vähän jo rauhottuisin.. Täällä Mikaelin jaloissa on ainakin turvassa. Neliveto tykästyi pokaaleihin. Liekö jo ottamassa tuntumaa tulevasta? Pää pokaalikasassa ja taju pois, kuorsaus vain kuului.

6 vko 3 pv eläinlääkäritarkastus ja kyläilyreissuja

Ulkoilemassa äitee-Gildan kanssa Nuffield ja oksat pois katajasta-meininki Gilda näyttää luoksetulomallia pennuille Nellie uteliaana autossa. Ja tässä keskellähän oli mun paikka, eiköst? toteaa Nellie-apukuski. Odotellaan fiksusti eläinlääkärin tarkastukseen pääsyä. Tutkimuspöydällä. Ja sitten mentiin kyläilemään. Ylähyllylle joutui monenmoista alahyllyltä ja heiluvat vetimet oli hauskoja. JEEE, me saatiin uusia leluja! Piraijalauma vauhdissa. Ja uusia ihmisiä on kiva tavata. Nam. Sitten tuli väsy. Auto olikin hyvä nukkumapaikka. Nellie nukkuu "Pörrön" kainalossa. Neliveto näppärästi peittonsa alla...

6 vko 2 pv pentutestaus

Neliveto pääsi ensimmäisenä testiin. Vähän jännittikin Nellie sylissä. Pentutestissä saa kyllä olla tarkkana, ettei tule nenästä vedetyksi.! - Tai nenä sisäpuolelta pestyksi, kuten tässä kävi. Nellien vauhdikas luoksetulo. Nellien kontaktinottotyyliä Nellien taistelutahto testissä Nuffieldin taistelutahto syttyi Nuffieldin mielestä ei ollut juuri kivaa olla alassuin, mutta tyytyi sitten osaansa. Nellie hätkähti kolausta. Nellie meni katsomaan, mistä se kolahdus kuului. Nuffield ylväänä pöydällä, josta ei löytänyt alasmenotietä. Nellie epäili, että joku varasti rappuset tästä kohtaa... Nuffieldin ilme.  Neliveto osaa jo seisoa ihan itse nätisti - kunhan damia näytettiin. nelivedon ilme. Nelivedon profiili. Nellien ilme testin jälkeen.

5-6 vko

Ylös, ulos, ja... ... pissalle.  
Ja takaisin sisään rappuja pitkin. N-pennut 5 vko leikkivät. Nuffe ja (N)Elli Tissiä ei äiteeltä enää heru, mutta pusuja kyllä. Hyllylevy käy portista. Toisia jo nukuttaa. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. "Juhantalo" mietteliäänä: pitäiskö laittaa maaten niinkuin nuo muutkin?

5 vko

Urokset

Neliveto 5 vko Neliveto 5 vko ilme
Nuffield 5 vko Nuffield 5 vko ilme

Nartut

Nice One Nelly 5 vko Nice One Nelly 5 vko ilme

 4 vko

Narttu Se ainut narttu Peppumerkitty uros (pikkualffi) Pikkualffi Syliinpyrkijällä on este matkassa. Sormi suussa. Tytteli taustalla. Pusu kai se tämäkin. Tavarasta saa paremmin otteen nyt kun on hampaat! Elli haluaa Veetin rotan. Nartun kupille on jonoa. "Ridge Forresteri" ei tule kaapista ulos.

2-3 vko

N-pentu ei ihan yllä maitoon. Imetys menossa. Kiinteän muonan maistelua. 

1 vko - n. 1 kg pötkäleet mielipuuhissaan

Paksumahat taas ruokailemassa.

Pennut 3 pv - Gilda tuottaa liikaa maitoa

Pikkupentue mielipuuhissaan: syödään ja nukutaan. Käsilypsy ei ole ihan helppoa. Gildan seistessä homma sujui vähän helpommin. Mukillinen vastalypsettyä maitoa. 
Gildan maidosta on ylituotantoa: Pakkaantunut maito oli lypsettävä pois kolmesta kovettuneesta nisästä. Lypsysaalis oli yli 2 dl!
Ellei kohta maidontuotto ala sopeutua pienen pentueen tarvetta vastaavaksi, lypsykoneelle olisi käyttöä...

Syntymäpäivä /d.o.b./född 16.12.2008

Pikku pentue kasassa. Narttu nukkuu, urokset syö. Maitoa riittää.
2 urosta + 1 narttu / 2 male + 1 female / 2 hanhund + 1 tik
  Nartun profiili. Peppumerkitty uros nukkuu. Melkein samankokoiset:: narttu 375 g, urokset 400 g ja 375 g. Gilda katsoo pentujaan. Gilda hoitaa pentujaan. 

Gildan odotusaika

Hellyydenkipeä Gilda 4 vko kantavana 13.11.2008. 14.12.2008 synnytyksen aika lähenee. Lämpötila on jo pudonnut alle normaalin. 15.12.2008 yöllä Gilda jumppaa luolankaivuuhommissa

Vanhemmat/Parents/Föräldrar

Isä/sire: FIN MVA FIN JVA Upwards Alfonso

  Alfonso Alffin tyypillinen iloinen ilme - lyijykynätyö Rita Nygård 2008. Alfonso jun

Emä/Dam: FIN MVA Upwards Gilda

Gilda Gildan ilme vetokeikalla.