Upwards O-pentue/O litter

~ 7 vko - autoretki kartanolle /Almost 7 weeks, trip to farm

Autoretki alkaa Takatilassa Perille tulo Ihania ihmisiä Hei sukulaiset Hertta ja Hugo! Mutta mikä ihme tuo vaalea Alliksi kutsuttu otus on? Alas rantaan meno Vesirajassa Kuonot vaahdossa ja tassut märkänä Jyrkässä rannassa oli haastetta. Ei me mitään tapeltu, eihän? Nina kutsui lauman koolle. Mentiin tervehtimään hevosia. Lampaat ne vasta oli uteliaita määkojöitä. Karitsaan tutustuminen. Oli rankka reissu, uni maittoi. Battery empty...
Kiitos isännille vierailusta!

6 vko - Judith-äiti, Camilla-mamma ja Gilda-täti - pennut osana laumaa

Seisaaltaanimetys Vierotus alkaa Judithilta ruinataan tissiä, Camilla taustalla tomerana lapsenlapselleen. Heippa, pennut! Imetys loppu, maidontulo ehtynyt. Judithin keppi... Camilla: "Mulla onkii oma, läl-ll-lää". Isojen keppileikki alkaa-pennut seuraa vierestä. Pennut ihmettelee, kun isot leikkii. Varkaat itse teossa.. Paijaus vatsapuolelta on pikku-Banditin mielestä tsi kivaa Uskoi Vieroitusleikkiä Usko nyt, Obama, maitoa ei enää tipu! Sitkeä Obama vonkaa edelleen.. Mamma tuli hätiin... Camilla-mamma meni neuvomaan lastaan lastenhoidossa. OHO!-Tuumii Camilla Judithin kommentista.. Neuvottelua kielenkäytöstä.. Äiti-Camilla pistää Judithin ajattelemaan käytöstään. Judith nöyrtyi Kolmea polvea Omenapuun oksista leikkipaikka Nyt alkaa jo väsyttää. Mä tahtoo syliin tulla. Mä tahtoo. Takaisin sisälle nukkumaan. Autossa nukuttiin koko matka.

5-6 vko

Urokset

Obi Van Obama (häntä- ja peppumerkki), Tammisaari
Peppu- ja häntämerkitty uros Ilme

Offroad Runner (selkämerkitty), Tampere
Seisomakuva Ilme

One Handed Bandit (häntämerkitty), UKI
Seisomakuva Ilme

One Way Ticket (peppumerkitty), Imatra
uros, peppumerkitty, seisoo Peppumerkitys uroksen ilme

Ornitology O Rly (2 merkkiä pepulla), UKI
2 merkkiä pepulla -uros Ilme

Over The Hedge (2 merkkiä hännässä), Luvia
2 merkkiä hännässä Ilme

Nartut

One Heart Breaker (pienempi), Turku
Seisomakuva Ilme

Optical Illusion (isompi), Laitila
Seisomakuva Ilme

 

Seurustelua

Sylipainissa tahtojen taistoa. Keskustelu menossa Keskustelu sai uusia sävyjä

Riistaan tutustumista

Rusakonjälki Riistan jäljillä koko pentue  

Pentutestausta

Kontaktihalua löytyy Paperipallon nouto Paperipallon ylösotto ... ja paperipallon palautus. Keskittynyttä taistelua Liikkuva otus havaittu-kiinnostus herännyt. Intensiivinen lähestyminen Ylpeä kanto-ote saaliista Selällään  Pöydällä järkevästi ja pelotta Hyvin seuraaminen sujuu

3-4 vko

Ulos pennut menee jo vauhdilla asioille (ulos ovesta ja sitten alas liukumäkeä tassut tanassa). Sen jälkeen tutkitaan tarkemmin maastoa, laajennetaan reviiriä. Lopuksi leikitään sisarusten kanssa- Pian jo alkakin väsyttää ja mennään raput ylös ja sisään pentuhuoneeseen. Pentulaatikossa käydään nukkumassa ja laatikon ulkopuolella on öisin vessa-alue (ulko-ovi kun on kiinni, ettei pääse uloskaan). 

2-3 vko

Lämmin kevätpäivä - pennut alkaa ulkoilla Judith pentuineen Pennut alkavat leikkiä jo reippaammin.

Pennut siirtyivät lisäruokaan, vaikka äitinmaitoa ei mikään voita. Rauhallinen ja tunnollinen Judith-emo on parasta maailmassa, mutta kyllä se muukin seura kelpaa. Rauhallisen ja rennon oloisia pentuja, ainakin vielä, ovat.

Rivikupistolla. Ei mahdu enää enempää-röyh. Sikako se siinä? Ruuan tuoksuun taitaa olla mukava nukahtaa... Seurassa uni maittaa turvallisesti. Kukin tavallaan. Judith on tulossa pentulaatikkoon tarkastus- ja huoltohommiin. Hei kaverit, nyt äitee tulee! Tästä se äiti just meni, hajuvana vain jäi ilmaan... Missä äiti? Nopeus on valttia. Kaikki ehti herulle. Hännät sojossa imetään maitoa. 

Toinen viikko

Ruoka maittaa ja sitä on riittävästi. "Maitomittarit" tanassa... Tiukka ote - imu päällä Taas on kynnet hoidettu. Pikku tyttö
Pennut ovat jo 1-1,5 kg:n painoisia, silmät ja korvat auki ja jalat alkavat kantaa.

Ensimmäinen viikko

350-475 grammaiset pennut mahtuu kämmenelle hyvin. 3 pv - kotkakynsikoukut leikattu

Pennut syntyivät 16.3.2009

O-pentue lienee jo kasassa (6+2) Judith pentuineen
Pentujen syntymäpainot olivat 350-475 g.

Mustat pennut, 6 urosta + 2 narttua, yht. 8 pentua synt. 16.3.2009.

Vanhemmat/Parents

Ch FR Bandit of Sweet Eyes - Upwards Judith  

Bandit Judith
Banditin ilme Judithin ilme

Molemmat vanhemmat ovat terveitä (lonkat A, kyynärät 0, silmät ok, kaikki hampaat) ja taipumuskokeen läpäisseitä.

Odotusaika/Pregnancy

58-59 pv: Judith pentulaatikossa - avautumisvaihe alkanut., 56 pv: Judith-mamma timmissä kunnossa - 56 pv tiineenä Judithin ilme ollessaan 56. pv tiineenä.