Upwards P-pennut

Pentuja on 8: 4 urosta (kaikki mustia) + 4 narttua (3 ruskeaa + 1 musta)

Myöhemmillä pentutreffeillä

Ikä 2 kk - kimppaleikeissä mukana Prima Donna, Pompom ja Pocket Rocket

Prima Donna ja Pompom 2 kk leikkivät Gildan valvovien silmien alla.

Pentujen viimeinen viikko kotona kasvattajan luona

Viimeisiä päiviä kotona - ulkoilua, riistaa, käytöstapoja

Viimehetken käyttäytymissääntöjen kertausta, opettajana Gilda. Tarkkana ollaan. Liukumäkeä alas vauhdilla. Sorsan siiven kanto menossa. Nopeimmat ehtii... Varis Väinöä tervehditään nätisti. Mallioppiminen menossa. Isomummu-Camilla ja mummu-Gilda näyttävät oikeita eleitä, joilla laumassa selviää. Gilda vie laumaa asioille kauemmas maastoon. Kulkureitille ei kasoja tehdä. Supin häntä on hienointa mitä tiedetään. Harmi vaan että kaikki on samaa mieltä. Hampaitten maltillista käyttöä ollaan harjoiteltu. Ihmisiä ei saa purra, mutta entäs tämä ihanasti heiluva  remmi? Syliin! Muuten: Puremisesta saa Palautetta. Uskotko? Uskotaan. (Vau, korvakoru! Miltähän se masituu?..). Tuleekohan tästä Palautetta? Kilttejä ollaan. Mitäs me mussukat. Killisilmät katsekontaktissa. Ikävä näitä tulee. Iso kimppahali.

6,5 vko matkustus- ja kyläilyharjoituksia

Käynti tilitoimistolla

Joko pian ollaan perillä? Gilda tähystää etupenkillä, pennut kurkkii takaa. Uteliaat pennut tilitoimistolla. Gildakin halusi osallistua leikkeihin.

Vierailu "Lyylin" tulevassa kodissa (autoilu pimeässä)

Pihan poro Pocket Rocketin eli  lyylin tuleva kissa-kaveri. Taas uusia ihmisiä ja leluja :). Kilpajuoksua ympäri keinutuolin Kissanleluille kyytiä. Keinutuolin alla ei ollut tungosta, Lyyli sai leikkiä omassa rauhassa uuden lelun kanssa. Pocket Rocket - tämän paikan tuleva asukki. Pentuvälly pötköllään. Tässä Emmakin aikanaan nukkui. Hyvä paikka ilmeisesti. Väsyneet pennu punkassaan autossa.

Vanhaa Lilli-isotätiä tervehtimässä

   Kun saavuttiin perille Lillin luo, pennut olivat umpiunessa. Ei hennottu herättää, vaan kannettiin koko 40 kiloinen lauma autosta sisälle nukkumapedissään. Jossa herääminen oli ilmeiseti mieluisa kokemus: "Hei kaverit, katsokaa: Teleporttaus onnistui taas! Nyt ollaan taas eri paikassa kuin äsken!" Ja kukahan se tuo on?        Entäs tämä kaunis otus? Ihme pentu tuo tuolla... Ai että on toisten lelut ihania. Ääntä pitävä fasaani oli sangen mieluisa, mutta kyllä välillä aina rapsutuksista voi nauttia silti. Hei, tuleeko täältä Emmentaalia telkkarista? Keittiöstä löytyi selvästi koiran oma paikka. Vettäkin kupissa! Slurp, olikin jo jano, meillä kaikilla. Uuteen lelulaatikkoon tutustuminen. Leikit menossa. Uusiin tulijoihin tutustuminen Lilliä vähän epäilyttää alkava piiritys.  Ulkona Välillä käytiin ulkona sentään asioilla. Nam. Kuka vetikään kukkasesta? - Onneksi nopeat refleksit pelasti vaasin. Lillin peti Luffeineen oli sangen mukava paikka kelliä (Personal Trainer testivuorossa).  Nehän rökittää tuota pientä surkeaa... Painia. Älä tänne ylös katso... Apuaaa! Auttakaa nyt joku, noi pikkupiranjat jäi vaanimaan mua. ...siis ihan leikisti. Jee! Kivaa on. Saanko jäädä tänne? Penaa jo alkoi väsyttää, vierihoito on silloin paikallaan. Kainalossa Sammuneita pentuja löytyi lopuksi sohvapöydän alta... ... sängyn alta...  ... ja tutusta 'teleporttauspunkasta'. Eihän sitä aina tiedä, mistä seuraavan kerran herää.

Iso kiitos kaikille vierailukohteiden väeille!

6 vko - eläinlääkärissä -terveystarkastus ja mikrosirutus

Pocket Racket (taskuraketti) odottelee päsyä eläinlääkärin tarkastukseen. Perfect Partner valmiina tarkastukseen. Poker Face Pentti ja eläinlääkärin kylmä stetoskooppi. Jonottajat sohvalla. Pompom nukkuu. Tarkastus ohi. Pennut eläinlääkärin sohvalla valmiina kotiinlähtöön. Nyt vierailukohteena oli Proma Donnan tuleva koti Pennut lämpesivät leikkimään. Pienet pehmolelut saivat kyytiä.Pretty Face ja pallo. Pissataukomenossa vieraisilla. Personal Trainer on jo tulossa sisälle. Tällaista pensasta ei vielä ollakaan maistettu... Tuleekohan tuijasta maha kipeäksi? Pompom ei jäänytkään jumiin grillin alle, niinkuin Pocket Racket. Poker Face Pentti, Prima Donna ja Pocket Racket peuhaavat pedillä. Soihdut sammuu, kaikki väki nukkuu... Ja taas kotimatka meni pennuilta ohi. Pocket Rocketin rento tyyli. 

Kiitos Donnan tulevalle isäntäväelle vierailusta!

Pennut jo 6 vko - testaus ja uudet poseerauskuvat

Tutustuminen outoon syliin. Rentona sylissä Lötköpötkö sylinalle Luoksetulo ja kontakti olivat myös ohjelmassa. tässä aletaan jo valmistautua jahtileikkiin. Kettulelulla taistelutahtoa Taistelua Alistus. (Tästä kaikki palautuivat välittömästi ja lähtivät tutkimaan uusia paikkoja.) Ääniherkkyyttä testattiin kattilankansilla paukauttamalla. - Olipa kova pamaus, tuumasi hetken niskamerkitty ruskea narttu ja jatkoi taas juosten menoaan. Käyttäytymistä pöydälläkin kokeiltiin.

Nouto- ja riistaosiot (paperipallon jahtaaminen, riistaan (sorsan siipi ja varis) tutustuminen:
 Kato, mää tuon tällaisen paperipallon, kun se meinasi päästä karkuun. Siipi tulossa syliin. Tämä on mun aarre, enkä sitä hukkaa. varis oli kohmeessa, mutta siipi alkoi jo taipua.... Saalista yritetään viedä sisälle - perä edellä.  
testauskuvat: © 2009 Pilvi Elomaa

Terveisiä tuleviin koteihin:
Ruokapillin ääni on jo pennuille tuttu, luoksetuloja harjoitellaankin jo pitemmillä matkoilla ulkona. Noutoleikkejä ja riistaan tutustumista jatketaan.
Pentujen reviiri ulkoillessa laajenee joka päivä. Nyt saa jätöksiä korjata jo melko kaukaakin pihamaalta. 
Ja tiedoksi vaan: nyt pennut osaavat jo pyytää ulos asioille (myös yöllä...). Nukkukaa siis nyt hyvin - vielä kun saatte. (Muuttopäivä lähenee.)

Poseerauskuvat

Urokset

Pink Panther "Pate"
(1 häntämerkki) > Piikkiö
P-häntämerkkisen ilme 6 viikkoisena
© 2009 Rita Nygård

Personal Trainer
(1 peppumerkki) > Jyväskylä

Poker Face Pentti "Pena"
(2 merkkiä hännän tyvessä) > Porvoo

Perfect Partner "Putte"
(2 merkkiä hännässä) > Tampere

Nartut

Prima Donna "Donna" 
(musta, niskamerkki) > Rauma

Pocket Rocket "Lyyli" 
(Merkki: niskassa) > Voiluoto (Rauma)

Pompom 
(Merkki: oikea korva) > Vasarainen (Rauma)

Pretty Face
(Merkki: vasen korva) > Kuopio

5 vko 3 pv ulkona ja autoreissulla

 Ensimmäinen automatka

 Ulos maailmaha viä meiän jäljetön tiä... laulettiin Raumalla jo ennen vanhaan. Pennut lastattiin autoon ja äiti  Oona pääsi turvaan takapenkille. Pennut valloittivat auton takaosan, joten Oona siirtyi Gildan harmiksi myös etupenkille. Oona nyt on kuin kotonaan ihan missä vaan. (Ja arvoisa Gilda joutui istumaan.) Leikkiä ja unta autossa.

Fiin kennelissä vierailulla

Sättääjät ja nukkujat ulos autosta - tultiin perille. Puolen tunnin ajomatka meni kuin siivillä.  Ensiaskeleet uudessa pihassa. Haistellaan. Oona äiti toimi vetoapuna. Ja vierotti samalla pentuja leikin varjolla. Lauma valloittamassa uusia alueita. Oona löysi hienon lelun, ilo ylimmillään. Gilda kellii, pennut ihmettelee.  Uroksia veräjän takana. Kattokaa kaverit, näitä isoja koiria on vaaleitakin! Ja näin pienet nännit!? Eivät kasva vaikka hampailla venyttää. Flikka ei kyllä nauttinut moisesta käsittelystä. Gilda varmistaa selustaa. Ihana pehmolelu. (Peppumerkkinen uros halusi tutkia sitä ensin rauhassa.) "Battery empty" Akut latauksessa. Sylikoirat. 

Kotiin 

Väsyneet matkaajat lastattiin taas autoon. Toiset hakivat tosin paremman nukkumapaikan. Puolen tunnin ajomatkan ja unten jälkeen tultiin kotiin ja päästiin pissalle ulos. Oona ja Gilda vahtivat kauempaa pentulaumaansa. Apua...Hanki upottaa... Täältä tullaan! Kolme sukupolvea Sylissä. Me halutaan jo sisälle. - Voisko joku tulla auttamaan rapuissa? Pienet painit ennen ruokaa.. Ramasee.. Väsynyt kainaloeläin. Rento meininki. Nukuma-asento kuin äitilään, mummullaan ja isomummullaan.      

5 vko

Urokset

 1 peppumerkki
1 merkki pepun päällä 5 vko seisoo 1 peppumerkkinen uros 5 vko ilme

 1 merkki hännässä
1 merkki hännässä uros 5 vko seisoo 1 häntämerkkinen uros 5 vko ilme

 2 merkkiä hännässä
2 häntämerkkinen uros 5 vko seisoo 2 häntämerkkinen uros ilme sylissä 5 vko

 2 merkkiä pepun päällä
2 peppumerkkinen uros 5 vko seisoo 2 peppumerkkisen ilme 5 viikkoisena sylissä

Nartut

musta narttu, niskamerkki
musta narttu 5 vko seisoo Mustan nartun ilme 5 viikkoisena

 vasenkorvamerkitty ruskea narttu
Vasenkorvamerkitty narttu seisoo 5 viikkoisena Vasenkorvamerkityn nartun ilme 5 viikkoisena

 oikeakorvamerkitty ruskea narttu
Oikeakorvamerkitty narttu seisoo 5 viikkoisena Oikeakorvamerkityn nartun ilme 5 viikkoisena

 niskamerkitty ruskea pieni narttu
niskamerkitty narttu 5 vko seisoo Pikkunartun ilme

Isä Andy tuli käymään

Andy tuli katsomaan pentuja. Rohkeasti pentujen sekaan. - Ihmetys taisi olla molemminpuolista. Pennut kävivät lliian tuttavallisiksi - Andy pakeni turvaan aidan taakse.

Nartut melkein 4 vko

 P-pennut ovat tosi seurallisia. Oikeakorvamerkitty Musta narttu Vasenkorvamerkitty Niskamerkitty 

3 vko 2 pv leikkiaika pitenee

Mitäs nyt leikittäis? Lääkärileikkiä! Sullahan taittaa olla kuumetta... Lepo tekee silloin hyvää. Miks mun pitää olla se potilas? Auuuu! Mä hälytän apua. No niin apujoukkot ja silminnäkijät, mitä seuraavaksi tehdään? Tämä potilas on tajuton. Me ei tiedetä mittään, me ei tehty mittään, eikä ainakaan tehdä mittään. (Yäk, mä en ainakaan koske.) Kokeilkaas nyt omilla potilaillanne kans, tuntuuko pulssia? Ei tunnu mitään. Tää rotta taitaa jo olla kuollut. Tekohengitystä sitten. Puuh, puuh. Leo ja rotta potilaina. Mua alkoi puhaltaminen pyörryttää, nostanpa jalat ylös. Epistä, mulle jäi tämä siili pelastettavaksi. Anna tälle sitten tekohengitystä... Missä sen suukin mahtaa olla? Hei! Ei niin rajusti! Apua... Jep, hampaat on jo puhjenneet. Myt mä olenkin krokotiili! Ja me lauma piranjoita, eikös vaan? Leikit väsyttää. Onneksi löytyy pehmeitä tyynyjä. Krooh. Nurkkapaikka on paras paikka.

Urokset 3 vko

1 peppumerkki:

1 häntämerkki:

2 häntämerkkiä:

2 peppumerkkiä:

Nartut 3 vko

Musta narttu:
Musta narttu haluaa olla lähellä - emäänsä ainakin tulee.

Oikeakorvamerkitty narttu:
  Oikeakorvamerkitty narttu - söi vähän liikaa. Taas... Oikeakorvamerkitty narttu seisoo 3 vko 2 pv Oik. korvam. nartun ilme, ikä 3 vko 2 pv

Vasenkorvamerkitty narttu:
 Vasenkorvamerkitty narttu Vas. korvam. nartun ilme 3 vko 2 pv

Niskamerkitty narttu:
 Niskamerkitty narttu - pieni ja tirheä.

(Loppujen narttujen seisomakuvat tulossa, kunhan kuvaaja ja avustaja ja pennut olisivat samaan aikaan hereillä...)

3 vko rivikupisto kehiin

Ensin ollaan siististi rivissä... 2 merkkiä hännässä uros nukahti syötyään tarpeeksi kuppiinsa. Vasenkorvamerkitty narttu ei osannut lopettaa syömistä, vaan porsasteli lopuksi ainoana kupeissa. Sisko ja sen veli raukeina kimpassa.

2-3 vko lisäruokinta alkaa kimppakupista

Lisäruokinta alkoi - pennut kimppakupilla.  ...ja lopuksi kupissa. Ilman hampaita puruote lipsuu.  Leikkiaika.  Herkkuaika. Oona-emä pitää katraansa puhtaana, tämänkin pennun maitoparta tuli juuri tarkkaan pestyä.

Ruokakuppi on uusi asia, ja ruoka maistuu. Kupilla tyyli on vaihtelevaa, toiset tunkevät kokonaan kuppiin, toiset syövät siististi vain pää kupin puolella. Toiset malttavat lopettaakin syömisen ajallaan... Leikeissä jäntevöityminen jo alkaa näkyä. Emo on ihaninta maailmassa, mutta kyllä sylissäkin on kiva olla.

1-2 vko - "marsusta" koiranpennuksi

Ateriointi menossa. Kattokaa, mä osaan jo itse tehdä lätäkön, ihan ilman äiteen apua. Ympäröivä maailma alkaa hahmottua ja kiinnostaa.
Seisominen alkaa jo sujua tukevammin. Lelukin löytyi nurkasta. Nalle Puhia tutkitaan maistelemalla. Tyytyväisempiä ja rennompia pentuja saa hakea. Silmät on jo auki. Ihan hyvä tyyny tämäkin rotta. Pehmein paikka nukkua on päälimmäisenä.

Pentujen silmät ja korvat ovat auenneet (eli vähän jo nähdään ja kuullaan). Muukin kuin syöminen (emo) alkaa kiinnostaa. Sisaruksia maistellaan (pureminen on vielä hampaatonta touhua). Jalat alkavat jo kantaa niin, että juoksuaskeleitakin voi jo ottaa, vaikkakin horjuvasti. Pissahädän hoitoon ei enää emoa tarvita - osataan jo ihan itse. Oona-emo hoitaa vielä pentulaatikon puhtaanapidon. Hajuaisteissakaan ei ole vikaa: emon huoltokäynti saa aikaan melkoista vipinää, ja jos käynti jää pentujen mielestä liian lyhyeksi, sitä protestoidaan kuonot tanassa ja huulet töttöröllä ulvoen. Onneksi vastalauseen ilmaus jää yleensä tosi lyhyeksi osoitukseksi keuhkojen ja äänen toimivuudesta. Kovin tyytyväisiä ja hiljaisia pentuja ovat tällä hetkellä.

1 vko - syödään ja nukutaan

Nukkuma-asento sama kuin emällään. Rentona selällään. ... myös kädellä nukutaan rennosti. P-pennut rivissä syömässä Vain haju jäi, kun emä lähti... Gildakin halusi osallistua pentujen hoitoon.

Syödään innolla, jos tilaisuus siihen tulee. Nukutaan ruuan päälle. Kitistään kun tulee hätä ja nukutaan taas. Sitä se on pennun elämä tässä vaiheessa. Liikkuminen sujuu lähinnä etutassujen kanssa vetämällä, takajalat ei niinkään vielä kanna, mutta voihan niilläkin tuuppia vauhtia. Jaloillenousupunnerruksia tehdään horjuvin jaloin.

6 pv

musta uros ja ruskea narttu 6 pv Sylikkäin nukkujat.

Mamma ottaa rennosti, samoin pennut (maitoa tulee ja huolto pelaa):
"Oonan" lempiasento Maitobaarille pitää joskus vähän kurkottaa...  

4 pv

Iso hali. Klug-gluk. Maito virtaa. Rivistö tassut tanassa lempipuuhissaan.

Gilda-mummo ja uusi pennunpentu

Gilda ihmeissään, kun hänestä tuli mummo.

2 pv synnytyksestä

Pennut syömässä rivissä. Oona tarkkailee, tarviiko joku huoltoa. Jo voi Oonakin henkäistä helpotuksesta. Synnytys on ohi ja voi keskittyä  vain pentujen hoivaamiseen.

Syntymäpäivä 15.11.2009

Eka pentu: virkeä ruskea narttu, paino 500 g. 4 ensimmäistä syntynyt 5 jo kasassa P-pennut korissa

Vanhemmat - sukutaulu KoiraNetissä - Kionan odotusaika