Uppis-kerhon vaellusreissut


- Uppiksille tiedoksi: Mikäli tekisi mieli osallistua vaellukselle jatkossa, ota yhteyttä. Uusia reissuja suunnitteilla.

Kesäkuun alussa tuntureilla 2014

 Ylläksellä ja Pallaksella tuli huippuja jälleen sekä huiputettua että kierrettyä, osittain myös luisuttua 8.-13.6.2014.
Matkassa oli uppikset Anna, Otto, Oona, Una ja Tico sekä Fiin kennelin edustajat.. 

Ylläksen reiteillä

 Taas mentiin Una Kellostapulikierroksella Nousuissa edellä apuna. Luminautiskelua Pitkospuilla Tico, Anna, Otto ja Una. Ylläksen maastoissa reissun uppikset Oona, Una, Otto, Anna ja Tico.

Kesänkitunturilla

Una, Anna ja Otto Ylläksellä, taustalla Kesänkitunturi. Kesänkijärven itärannan kulkureitti oli metallia. Kesänkitunturin Pirunkurun nousu edessä. Kesängin sumuisella huipulla Otto, Mila ja Anna. Sateensuojassa Anna ja Otto Kesängillä 2014. 

Aakenustunturilla

Anna Aakenuksen huipulla kesäkuussa 2014

 Puuraja Aakenuksella jäi taakse, kivikko alkoi. Annan menoa ei kivikko haittaa. Uima- ja juomatauolla Una, Tico ja Otto odottaa vuoroaan. Anna vesilammikossa - ihan tottako nyt saa uida? Märkä Anna sai hepulin. Kierroksia tuli vedettyä sladissa aika monta ympäri lammikon... Me ollaan sankareita kaikki huipulle pääsijät... Ansaittu lepohetki Alas Aakenuskelta laskeutuminen alkaa. Aakenukselta laskeutuminen voi alkaa. Anna ja Otto katselevat reittiä. "Seuraa takana" -alasmenoa Aakenukselta. Junkersin romu rinteellä Hyttyssuojassa Anna ja Otto Aakenuksen kodalla Aakenuksen rinteillä  Aakenuksen loppuosuuden suon ylitys sujui pitkospuilla.

Pallaksella

Eväsjonossa Una, Anna ja Otto.

Reissubussitunnelmia

Reissubussissa välillä jo väsyttikin majapaikalle ajettaessa.

2012

Kätkätunturilla

Kätkätunturilla 2012 ruskeat uppikset Oona, Una, GIlda ja Sanni. Gilda katselee Kätkätunturin laavulle Gildan tuulikorvat

2009

 Tavoite:Terveisiä tuntureilta!
Alku:On the road again... Vaelluskoirat torkkuu autossa.

Aakenustunturin rinteellä

Totovaaran pirtiltä kohti Moloslakea. 
Kompassin etsintää..(Kuva: Outi Lammila)
Aakenuksen rinteellä. Nuotiopuuhissa Miina, Gilda ja Lilli evästauolla Aakenuksella. Aakenuksella Rita ja Gilda. (kuva:Outi Lammila)

Levillä

Levin hirvas Levin huipulta näkyy Pallastunturit. Levin huipulla poroja Tuolla se on! Kumputunturi näkyy Leviltä. Levin huipulle nousu illalla Tunturissa on tunnelmaa illalla.

Pallastuntureilla

Nousu tunturille:
Pallas. Alkureitti pitkospuita pitkin. (Kuva: Outi Lammila)
Miina etunenässä. Pallastunturille lähdettiin Luontokeskukselta. Huipuilla on kaunista - alempana paksua pilveä. Lilli ja sininen hetki Pallaksella. Pallastunturi edessä, Pyhäkero ja Taivaskero kylpevät auringossa. Porolauma meni viereisen keron, Laukukeron, yli. Ilma kirkastui. (kuva: Outi Lammila)
Ylhäällä viimassa - puurajan ja pilvien yläpuolella:
 Kahvitauolla Pyhäkeron rinteellä Pallaksella. Koiralaumamme Pallaksella 2009, taustalla Taivaskeron huippu. Taustalla Laukukeron huippu.  Uppis-kerhon vaeltajat Pallaksella 20.10.2009. Gilda evästauolla Pallaksen Pyhäkeron rinteellä.
Laskeutuminen alas tunturilta
 Pallaksen rakalta alastulo Letkassa alas tunturista Pyhäkeron rinnettä. Oikealla Laukukero. Puolivälissä rinnettä. Hotelli näkyy jo alhaalla. vas. takana Pallaskeron huippu, oikealla Laukukeron rinteet. tupa tunturissa

Kumputunturi

Gilda haistelee kanalinnun jälkiä hangella. Tulo Kumputunturin kodalle. Lilli iloitsee tulevasta tauosta kodalla. Vas. alhaalla lila möykky on sekä kahvipannun myssy, pipo että pefletti. Pipo-pannumyssy-pefletti...tehokasta pakkaamista. (Kuva: Outi Lammila) Puuvaja Ja joku ei päässyt mukaan sisälle... Maisema kuin postikortti. Sininen ja valkoinen. Toiveitten täyttymys.  Tunturikoivut oli lumessa puurajalla. Kumputunturin maja alkoi jo näkyä sumun keskeltä. (Kuva: Outi Lammila) Gilda ja Rita Kumputunturin laella (Kuva: Outi Lammila)

Pakasaivo - Länsi-Lapin tunnetuin saivojärvi

Pakasaivo on 1 km pitkä ja 60 m syvä saivojärvi. Pakasaivo - "Lapin Helvetti"

Issikkavaelluksella "välipaloiksi"

Issikoilla maastossa - taas nähtiin myös poroja.

Kohti Kilpisjärveä ja Saana-tunturia

Lapin dyynimaisemaa 104 km Kilpisjärvelle. Melko tasaista maastoa... Ei enää niin tasaista maastoa.  Saana-tunturi näkyy jo. Saana lähempää ja Kilpisjärvi-city. Gilda ja Saana takapuolelta.

Iso kiitos taas matkaseurasta mukana olleille!